ליאל

הפרשה לפנסיה

התחלתי לעבוד לפני חודשיים בתור מזכירה במשרד אדריכלים. האם הבוס שלי חייב להפריש לי חלק מהמשכורת לפנסיה? ואם כן- איזה אחוז מהמשכורת? תודה רבה מראש.

עו"ד בן חיון

בהעדר הסכם אישי או הסכם קיבוצי החל על ענף העבודה בו את מועסקת, חל צו ההרחבה לביטוח פנסיוני ('פנסיה חובה') הקובע חובה על מעסיק לבטח את עובדו בביטוח פנסיוני. חובת הביטוח הפנסיוני היא החל מהחודש השישי לעבודתו של העובד (אא"כ העובד הינו 'מבוטח פעיל' בביטוח פנסיוני בעת תחילת עבודתו במקום העובדה החדש, שאז חובת הביטוח הפנסוני היא מחודש העבודה הראשון של העובד). שיעורי ההפרשות לביטוח הפנסיוני קבועים בסעיף 6 לצו ההרחבה והם משתנים משנה לשנה (בשנת 2013 5% תגמולי עובד; 5%- תגמולי מעסיק; 5%- רכיב פיצויים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה