יוסף בן יעקב

משיכת כספים מקרן פנסיה ע"י יורשים מעל גיל 21

עו"ד אבנר השלום והברכה, אימי נפטרה לפני כחודש מהמחלה הארורה, בת 64 ורק חודשיים לפני שנפטרה יצאה לפנסיה, עוד בטרם פטירתה היא הגישה את כל המסמכים למשיכת כל הכספים הצבורים בקרן פנסיה במבטחים הישנה, נצבר לה סכום של 250,000 לערך שאלתי היא, האם אנו היורשים אמורים לקבל את כל 100% הסכום שנצבר ? או האם אחרי פטירתה ישנו חישוב אחר, למרות שהגישה את כל המסמכים טרם פטירתה ? תודה מראש! יוסף בן יעקב

עו"ד אבנר בן חיון

ככל שלא הוגשה בקשה לפנסית זקנה על ידי המנוחה, אזי הכספים הצבורים בקרן עומדים לזכות שאירי המנוחה (בן הזוג ויתומים שגיל בגיל הפטירה נמוך מ-21). ככל שאין שאירים על פי הגדרתם כנ"לף זכאים לכספים מי שרשומים בקרן כמוטבים (ככל שהמנוחה מיאה כתב מינוי מוטבים). ככל שאין מוטבים - אזי זכאים יורשים על פי דין. תשלום הכספים למוטבים / יורשים הינו של הסכום הצבור בקרן על פי נוסחת ערכי פדיון (בקרן פנסיה וותיקה מהסוג המדובר).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה