קתרינה

עצמאי/פרילאנסר וקופת גמל או פנסיה

אני מתחילה לעבוד כפרילאנסרית ושמעתי איפשהו שרוצים להעביר חוק או שכבר העבירו אותו שעצמאי חייב לפתוח לעצמו קופת גמל או פנסיה ולהפריש לעצמו האם זה נכון?באמת יש חוק כזה?

עו"ד אבנר בן חיון

נכון להיום אין "חוק חובת פנסיה לעצמאיים". בעוד שלגבי עובד שכיר נקבעה עוד בשנת 2008 בצו ההרחבה לפנסיה חובה במשק, החובה להפקדות פנסיוניות, הרי שלגבי עוסק עצמאי - אין חובה רגולטורית. דיני המס מעודדים חיסכון לעצמאי בביטוח פנסיוני אולם אינם מחייבים אותו. מומלץ ביותר לכל עצמאי לערוך ביטוח פנסיוני על מנת להבטיח חסכון לקצבת זקנה, וכן כיסוי ביטוחי למקרה של ח"ו נכות או פטירה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה