א

תשלום רטרואקטיבי של קצבת אכ"ע

קרן הפנסיה שילמה לעמית באופן רטרואקטיבי לגבי מס' שנים אחורה קצבת אכ"ע. האם הקרן צריכה לשלוח לעמית את התחשיב? איך קוראים למסמך המפרט את התחשיב /החישוב , על יסודו הקרן שילמה X ש"ח בגין תשלום רטרואקטיבי של קצבת אכ"ע?

עו"ד אבנר בן חיון

בעת אישור פנסית נכות, על קרן הפנסיה לשלוח לעמית, במועד התשלום הראשון של הקצבה, את סכום התשלום הראשון; מנגנון עדכון התשלומים; המועד הראשון שבשלו זכאי התובע לתשלום; משך התקופה המירבית שבשלה זכאי התובע לתשלומים בכפוף להוראות הפוליסה, התקנון או הדין; משך התקופה עד לבדיקה מחודשת של זכאות; הכללים לבדיקה מחודשת של זכאות במהלך תקופת הזכאות לתשלומים; מנגנון הארכת תקופת הזכאות לתשלומים. לגבי תשלום חד פעמי פירוט סביר ובהיר בדבר אופן החישוב.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה