אבי

הפרשה לאבדן כושר עבודה

לפני התיקון החדש ההפרשות שלי היו 5.5% עובד, 5% מעסיק, 8.33 פיצויים, 1% א.כ.ע ע"י מעסיק (זה לא הספיק ואני השלמתי מכספי עוד 1%) לאחר התיקון (1/17) צריך להיות - 6% עובד, 5.5% מעסיק - האם המעסיק מחוייב בהגדלת ההפרשה לא.כ.ע ל-2% כך שסך כל ההפרשה שלו לתגמולים + א.כ.ע לא יעלה על 7.5%?

עו"ד אבנר בן חיון

ראשית השיעורים שציטטת אינם מדויקים. בהתאם לתיקון לצו ההרחבה לפנסיה חובה, נקבעה העלאה בשיעור ההפרשות לרכיבי התגמולים חלק עובד וחלק מעביד. העלאה זו נקבעה לשתי פעימות: הראשונה, נכנסה כבר לתוקף החל מיום 1.7.16 – הוגדלו דמי הגמולים בחלק העובד ל-5.75%; ומיום 1.1.17 – יוגדלו דמי הגמולים ל-6%. מנגד, תשלום המעסיק לרכיב תגמולים הוגדלו ביום 1/7/2016 ל-6.25%; והחל מיום מיום 1.1.17 – יוגדלו דמי הגמולים ל-6.5%. התיקון לצו קובע כי תשלום המעסיק לתגמולים בקופת ביטוח/קופת גמל שאינה קרן פנסיה כמפורט בסעיף קטן זה, יכלול את תשלום המעסיק בעבור רכישת כיסוי למקרה של אבדן כושר עבודה בשיעור הדרוש להבטחת 75% מהשכר הקובע של העובד, כאשר בכל מקרה, שיעור הפרשות המעסיק לחלק התגמולים לבדו לא יפחת מ-5% מהשכר הקובע. עוד מובהר, כי ככל שיהיה צורך בהגדלת העלויות בשל הכיסוי בגין אבדן כושר עבודה (מעבר ל6.25% או 6.5% בהתאמה). העלויות למעסיק בגין רכישת אבדן כושר עבודה כאמור, יחד עם הפרשות המעסיק לגמי גמולים, לא יעלו בכל מקרה על 7.5% מהשכר הקובע.

אבי

צטטת את התקנה ואילו אני זקוק לפירוש התקנה. האם המעביד חייב בתשלום אובדן כושר לעובד (הגדלה ל-7.5%) כאשר 6.5% לא מכסים קניית אובדן כושר של 75%?

עו"ד אבנר בן חיון

מה לא ברור בסעיף. המעסיק מחויב בתשלום לרכיב תגמולי המעסיק בשיעור 6.25% (מינואר 2017 6.5%). בנוסף, הוא מחויב גם בהפקדות לא.כ.ע. (כשמדובר בביטוח מנהלים) בשיעור שיחד עם ההפקדות לרכיב התגמולים (כאמור 6.25%) לא יעלה על 7.5%. אם העלות עוברת את התקרה הזו- על העובד לשלם בעצמו.

אבי

תודה רבה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה