א

הסבר לגבי הפרשות חודשיות

תוכל להסביר מה זה הפרשות חודשיות לגבי עמית שמקבל קצבת אובדן כושר עבודה מהקרן?

עו"ד אבנר בן חיון

השאלה אינה ברורה. ככל שכוונתך היא ל'זקיפת דמי גמולים' / 'שחרור מתשלום דמי גמולים' בתקופת קבלת פנסית נכות מהקרן, אזי מדובר על מצב שבו הקרן משלמת לחשבון העמית שמקבל פנסית נכות בקרן הפנסיה הפקדות חודשיות בגובה ממוצע דמי הגמולים שהופקדו בממוצע שלושת החודשים האחרונים טרם אירוע הנכות (שממש נצברות לחסכון העמית לפנסית זקנה ביתרת הזכאות שלו בקרן) וזאת במשך תקופת תשלום פנסית הנכות ובהתחשב בהיקף הנכות. יתכן וכוונתך היא למצב שבו הוכרה נכות חלקית ואז העמית נדרש, לצורך ביטוח נכות ופטירה בגין החלק שלא הוכר בנכות, בתשלום הפרשות חודשיות בעצמו או ממקום עבודה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה