בני

האם קרן פנסיה מחוייבת לפרט לפי איזה תקנון היא מחשבת את הקצבה, ואת דרך החישוב לפיה חישבה את ההכנסה הקובעת

קרן פנסיה שלחה הודעת תשלום לגבי סכום קצבה שנקבע לגבי מס' שנים אחורה. הודעת התשלום אינה ברורה מאחר: 1) אין בה את אופן חישוב המשכורת הקובעת ואין בה את ההוראה בתקנון לפיה הקרן חישבה את המשכורת הקובעת. 2) לא מצויין בה לפי איזה תקנון הקרן פועלת, קרי מה הוא התקנון הרלוונטי. האם בהודעת התשלום הקרן היתה אמורה לפרט, את התקנון הרוולנטי, וההוראה בתקנון לפיה הקרן חישבה את המשכורת הקובעת, ואת החישוב עצמו?

עו"ד אבנר בן חיון

לשאלה 1) קרן פנסיה מחויבת לפעול תחת כללים מוגדרים ביחס לטיפול בתביעות פנסיה. בכלל זה גם ביחס לתוכן המכתבים שהקרן שולחת. הממונה על אגף שוק ההון ביטוח וחסכון קבע "כללים ליישוב תביעות" אלה וחייב את קרנות הפנסיה לפרט את הכללים בתקנון הקרן וכן באתר האינטרנט של הקרן. לכן, על מנת לבדוק את שאלתך יש לפנות אל אתר האינטרנט של קרן הפנסיה שבה אתה עמית ולבדוק את הכללים בענין זה. לשאלה 2) התקנון הקובע הוא נוסח התקנון האחרון שהיה בתוקף ערב הארוע המזכה. יש לבדוק במערכת הכללים באם יש לפרט את את התקנון הרלונטי. לגבי אופן חישוב הקצבה - ראה במערכת הכללים

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה