טל

פיצויים

האם עובד אשר מפוטר ומפרישים לו כספי פיצויים על פי צו הרחבה הכללי זכאי לקבל פיצוי מלא על פי 8.33% כפול שנות העבודה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום, צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק קובע כי ההפקדות בגין מרכיב פיצויי פיטורים, בשיעורים המפורטים בצו, יבואו במקום תשלום פיצויי פיטורים בהתאם לסעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, בגין השכר, הרכיבים, התקופות והשיעורים בגינם נעשתה ההפרשה בלבד. כמובן שאין בכך כדי לפגוע בזכות העובד לתשלום פיצויי פיטורים בגין שכר ו/או רכיבים ו/או תקופות ו/או שיעורים אשר בגינם לא בוצעו הפרשות לפיצויי פיטורים – וחלק זה מהשכר יחושב לפי חוק קרי בהתחשב בשכר האחרון של העובד. לפיכך יש לנטרל את החלק היחסי מהשכר בגינו בוצעה ההפקדה, ולגבי יתר השכר לבצע חישוב לפי השכר האחרון. בברכה, דוד בכור, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה