נאור כהן

אי תשלום לפנסיה עי חברה בעמ

שלום התחלתי לעבוד בחברה בע"מ באוקטובר 2014.סיימתי לעבוד בספטמבר 2019. לאחר בדיקה שהתפטרתי גיליתי כי לא שילמו פנסיה ופיצויים משנת 2014 עד תחילת 2016. לאחר פניה לחברת ביטוח מסתבר שפתחו לי תיק בינואר 2016 ועד אז לא הועבר שום דבר לחברה.אפשר לציין שאכן ירד לי מהמשכורת כסף לפנסיה. מה עושים במצב זה.ואם יש עילה לתביעה נגד החברה

עו"ד אבנר בן חיון

בהחלט יש מקום להגיש תביעה נגד המעסיק. ככל שלא סוכם הסדר אחר בהסכם העובדה האישי או ככל שלא חל הסכם עבודה קיבוצי, קיימת לך זכאות לביטוח פנסיוני החל מחודש העבודה השישי (ובמקרה ובו התחלת את הההעסקה אצל המעסיק עם תכנית פנסיונית קיימת- הזכאות להפקדות מהמעסיק היא מחודש העבודה הראשון). תביעה מסוג זה מגישים לבית הדין לעבודה שבאזור מגורייך עם פירוט של הסכומים שהיו אמורים משולמים לקרן הפנסיה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה