רונית טאוזר

פרישה מהעבודה על רקע רפואי

אני בת 62 חלתי בסרטן השחלה אני עובדת 13.5 שנים ברשת מזון אני כבר חצי שנה בחופש מחלה עקב הטיפולים שאני עוברת עברתי גם ניתוח מאוד קשה אני רוצה לצאת לפנסיה על רקע רפואי האם זה כדאי כי לעבוד בעבודתי אני כבר לא יכולה ויש לי עוד טיפולים קשים וגם טיפול ביולוגי במשך שנתים מה עלי לעשות

עו"ד אבנר בן חיון

אדם שמאבד את כושרו לעבוד בעבודתו או בעבודה מתאימה אחרת בשל מצבו הרפואי לתקופה העולה על 90 ימים - נחשב נכה בקרן הפנסיה. בפועל את לא עובדת בשל מצבך הרפואי 6 חודשים. מן הסתם לא מופקדות עבורך הפרשות לקרן הפנסיה בתקופה זו. הייתי ממליץ למצות את הזכויות מול קרן הפנסיה לבחינת הזכאות לפנסית נכות. יש לקחת בחשבון כי סכום פנסית הנכות אינו עולה כדי המשכורת שהרווחת ערב היציאה לחופשת מחלה ואולם בפועל ככל שאת יכולה לעבוד בשל מצבך הרפואי ואת כבר לא עובדת חצי שנה - כדאי לפנות לקבלת פנסית נכות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה