פארס

פנסיה ונכות משני מקומות ?

אני בן 57 , עבדתי במשרד החינוך 33 שנים במשרה מלאה ובנוסף עבדתי 40% ברות מקומית , השרשות הפרישה למבטחים הוותיקה - מקפת-.יצאתי לגמלאות בעקבות מצב בריאותי הוועדה הרפואית לעובדי מדינה קבעה 72% נכות . היום אני מקבל פנסיה 70% ממשרד האוצר . שאלתי האם ניתן לקבל פנסיה גם ממבטחים ? האם אוכל לתבוע נכות כללית גם מהביטוח לאומי וגם ממבטחים ? או שעדיף לקבל את מה שיש לי במבטחים לתשובתכם מוה

עו"ד אבנר בן חיון

פארס שלום ראשית נברך אותך בבריאות איתנה. בעקרון הזכאות לנכות מקרן הפנסיה מבטחים הוותיקה, כמו כל קרן פנסיה, הינה על פי הכללים הקבועים בתקנון הקרן כפי שהוא מעת לעת (נוסח התקנון הקובע הינו הנוסח שהיה בתוקף בעת אירוע הנכות). תקנון קרן הפנסיה מבטחים הוותיקה קובע תנאי זכאות לנכות (ראה תקנה 30 לתקנון האחיד נוסח 1.2012 בכתובת http://www.amitim.com/)כך שככל שהסיבה לנכות אינה "מכוסה" באחד מהחוקים המפורטים בתקנה זו או שככל שלא מתקיימת מניעה אחרת מבחינת התקנון- אין מניעה לכאורה לקבלת פנסיית נכות מהקרן. יש לשים לב שבתקנון הקברן קבועות הוראות נוספות כתנאי לזכאות לפנסיית נכות (היותו של הפונה בגדר מבוטח פעיל בעת קרות הארוע, צבירת תקופת אכשרה וכו') וכן יש לשים לתקרת ההכנסה המותרת לנכה. בקשר עם שאלתך לתשלום מהמוסד לביטוח לאומי- אין מניעה לקבלת פנסיית נכות (כללית) מהמל"ל יחד עם פנסית נכות מקרן מבטחים. יש לשים לב שיתכן ויהיו הלשכות ו/או מניעות מבחינת הפנסיה התקציבית ביחס להכנסות נוספות בגין אותו מקרה נכות ושי לתת את הדעת על כך יחד עם זאת הואיל ומדובר במקרה הנראה מורכב מבחינת הנתונים יש לקבל ייעוץ פנסיוני ספיציפי בעניין זה לאחר פריסת כלל הנתונים. הצלחה רבה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה