אנונימי

הערכת אחוזי נכות עבור קרע במניסקוס מדיאלי

עברתי תאונת עבודה וקרעתי את המניסקוס המדיאלי קרע מורכב בשילוב קרן אחורית. בועדת הנכות בודקים בין היתר את האפשרות לכופף אחורה את הרגל. בגלל מיקום ואנטומיית הקרע (מדיאלי בצד) אני כן יכול לכופף לאחור את הרגל אך לא לצד. האם מתחשבים במיקום אנטומיית הפציעה ויבדקו את המגבלה בכיפוף לצד או שהבדיקה אומרת רק כיפוף לאחור ללא קשר למבנה ומיקום הפציעה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית גדקר אהרוני

באופן כללי, במסגרת הוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי, מתבצעת בדיקה מקיפה של האיבר הנפגע וכן המגבלות בקשר עם אותו איבר. במידה והפציעה חמורה, לעיתים ניתן להסתפק בחוות דעת רופא מומחה מטעם הקופה ולעיתים רצוי לגבות בחוות דעת רופא מומחה פרטי. בכל אופן, רצוי שלפני ביצוע הבדיקה הפיזית, יפורטו כל המגבלות והמצוקות באופן וורבלי מפורט וברור ואף לגבות במסמך מודפס שיוגש לחברי הוועדה. חשוב מאוד שהדברים יאמרו מפורשות. לפרטים נוספים ניתן לפנות אליי ואשמח לסייע: אילנית גדקר אהרוני, עו"ד ונוטריון 08-6492011.