שחר

קרוואן על עגלת משאית

אם בניתי מבנה על עגלת משאית סמי טריילר בעלת רישיון(כלומר אין בעיה להזיז אותה אם וכשאצטרך או אם ארצה למכור) ולא מחוברת לשום תשתית (מים ביוב וחשמל) ויש מיכל מים ביוב ומערכת סולארית על המבנה שיושב על אדמה חקלאית...האם יש בעיה או שאין באפשרות הפקחים להזיז אותי כי לא עברתי על שום חוק

עו"ד ציון יהודאי

שלום. לפי התיאור שלך את המצב, לכאורה אתה לא עובר על החוק המחייב לקבל היתר ל'מבנה'. לכאורה אין הבדל בין מה שבנית לבין קרוואן. עם זאת, ניתן יהיה לטעון כי הנגרר הזה לא משנה את מיקומו ולכן הוא מבנה של קבע. תנסה, במקרה הגרוע ביותר, תצטרך להזיז את הנגרר.