שולמית

הצבת מבנה מפורק באופן זמני

שלום רב! קניתי מבנה נייד (100 מ"ר) ועלי לפנותו במיידי, ייקח זמן עד שאוכל למכור אותו או לחילופין לקבל אישורים כדי להציבו באופן קבוע. האם מותר לי להציבו בחצר (משק במושב) כשהוא מפורק לשני חלקים באופן שברור שאינו יכול לשמש למגורים (וכמובן בלי חיבור לתשתית? במידה וכן האם עלי להודיע על כך לוועדה המקומית?

יהודאי ציון - משרד עו"ד

שלום.מבנה מפורק, שאינו מחובר לתשתיות ואינו משמש למגורים, כשכל מהותו אינה מעידה על מגורים או איחסון, לא נדרש להיתר. חצר המשק, במקרה זה, משמשת כמשטח פתוח לאיחסון ולא יותר. למען הסר ספק, מוצע לגשת למשרדי הוועדה המקומית, להציג תמונות ולקבל את אישורם כי איחסון מה שפעם היה מבנה, חוקי.