שמעון ב.

העמדת קראוון נגרר בחוף שאינו חוף רחצה מוכרז/מסודר וללא כל שירתים ציבוריים מכל סוג שהוא.

אנו מספר חברים בעלי קראוונים נגררים למטרת קיימפינגים. העמדנו את הקראוונים בחוף שאינו חוף מוסדר או מוכרז וגם לא שמורת טבע. אנו לא מחוברים לשום מקורות חיצוניים כלומר חשמל/מים וכו'וקיבלנו ממשרד מקרקעי ישראל צו פינוי. כשהתנגדנו להתפנות הופעל נגדנו כח משטרתי, פקחים משאיות גרר ופינו אותנו בכח (לא פיזי) כאשר טענתם היא אסור לנו להתמקם במקום זה ובעצם בשום מקום היות ואנו שוהים על אדמות מדינה, סוג של פלישה בעינייהם על כן שהייתנו במקום היא אינה חוקית. מטרתנו היא לשהות בקיימפינג בחוף בתקופת הקיץ ואז להתפנות מרצון.... שהייה של כחודשיים שלושה ולא יותר !!! האם מותר או אסור, מה לשון החוק בעניין זה אין לנו מושג. תודה מראש על תגובתך ועל העיצה כיצד לנהוג. אודה על תשובתך במייל המצורף.

יהודאי ציון - משרד עו"ד

שלום. פורום זה עוסק ברישוי בניה ורישוי עסקים ואינו מהווה את האכסניה המתאימה לשאלתך, הקשורה בדיני קניין, כאשר רשות מקרקעי ישראל טוענת לפלישה שלכם לאדמות מדינה. אני מניח שבצו הפינוי צוינה העילה החוקית לדרישת הפינוי שלכם, ובירור העילה יכול להראות לכם את הדרך לתקוף זאת, אך כאמור לא באמצעות יעוץ בפורום זה. בהצלחה.