דנה

אישור למכירת מאפים מהבית כעסק חדש

אימי רוצה למכור מאפים כמו עוגות ועוגיות שהיא אופה מהבית. היא תתחיל לאט לאט ותמכור לפי צורך והזמנות כשהשאיפה היא עם הזמן להפוך את זה לעסק קבוע ומצליח. האם כרגע כשהמכירה והעבודה נעשית בבית היא צריכה להוציא אישור שהיא עסק לכל דבר או שיש להמתין עד שהעסק ייהפך להיות פעיל יותר?

עו"ד יעל מנדלוביץ

דנה שלום, יש מספר היבטים לשאלתך, במובן העיסקי ככל שהיא מקבלת תשלום עבור המוצרים שהיא מוכרת עליה לפתוח תיק במע"מ ולדווח על הכנסותיה. במובן של רישוי עסקים, עסקי מזון הינם עסקים טעוני רישוי, לפיכך אימך בשלב מוקדם או מאוחר תידרש לפעול עם רישיון עסק בצורה חוקית שתחסוך ממנה הוצאות משפטיות וקנסות מנהליים. ישנו גם היבט של כשרות אשר במידה והוא רלוונטי ללקוחותיה כדאי לתת עליו את הדעת.