יסמין

האם יש צורך ברשיון להשכרת וילה לאירועים ולינה

שלום רב, יש לי בירושלים בית פרטי עם 5 חדרי שינה על שטח של 0.75 דונם. אני מעוניינת להשכיר אותו לאירועים קטנים (עד 100 איש), תוך התחשבות בשכנים מבחינת רעש (בלי הגברה) וחנייה, וכן ללינות קצרות מועד. ניסיתי לברר האם יש צורך ברשיון עסק, ולמיטב הבנתי מאז השינוי שחל בצו ב2013 אין כבר צורך. האם זה נכון?

עו"ד ציון יהודאי

שלום. צו רישוי עסקים לא דורש רשיון עסק לקיום אירועים בסדר גודל שציינת . עם זאת, חוק רישוי עסקים דווקא מתייחס ל"אולם שמחות, גני אירועים ודיסקוטקים". בימ"ש שלום בת"א, במקרה דומה (מ"י נ' סנדלר), קבע שקיום אירועים כאלו מחייב רשיון עסק. וכך מציין כב' השופט ברקאי: "כאשר מנוהל אולם לשמחות ולאירועים, הרי הדעת אינה יכולה לסבול שזה יפעל ללא כל פיקוח. עשרות אנשים, .....מגיעים וחוגגים במקום אשר אין פיקוח על הסדרי כיבוי האש בו, אין פיקוח על הבטיחות, אין פיקוח על מידת הצפיפות, אין פיקוח על סניטציה ותברואה, אין פיקוח על אמצעי מילוט ותנאים אלמנטאריים לניהול בית עסק.לכך אין להסכים". בנוסף, את מתייחסת ללינות במקום.צו רישוי עסקים דורש רישיון עסק כשמדובר ב"בית מלון, פנסיון , אכסניה וכיוצ"ב" - מכאן שלינות במקום מחייבות רשיון עסק .לסיכום: אציע לך ניתן לפנות למחלקת רישוי עסקים במקום מגורייך ולברר לגבי הצורך ברשיון עסק, ולתעד פנייה זו. בהצלחה