רונית

חיבור שתי דירות בבניין באמצעות פריצת דלת בקיר המשותף להן

שלום רב, היום התברר שבבניין שלנו, שני בעלי דירות בקומה א' של הבניין משכירים את דירותיהם לעמותה אחת שמפעילה בשתי הדירות שני פעוטונים - גני ילדים. הדירות הן בעלות קיר משותף. את הקיר הזה פרצו, יצרו חיבור בין שתי הדירות (הממקומות כל אחת בכניסה אחרת של הבניין), התקינו דלת. שאלתי: האם חיבור כזה דורש רישוי? אם לא כתבתי די ברור - הקיר שנפרץ בין שתי הדירות איננו חיצוני, ואת הדלת המחברת לא ניתן לראות מחדרי המדרגות וכו'. תודה רבה על תשובתכם רונית

יעל מנדלוביץ, עו"ד

רונית שלום, פעולה כזו מחויבת בהוצאת היתר בניה. יש סעיף בחוק התכנון והבניה 145(א)(2) לפיו שינוי בקירות הפנימים לא מצריך היתר בניה אך במקרה הזה מדובר על שינוי במספר היחידות בבניין ולכן יש צורך בהיתר בניה. השאלה באיזה עיר מדובר, כיוון שיש רשויות אשר מעלימות עין כאשר יוצרים דלת בקיר המשותף אשר מחברת את הדירות.

רונית

יעל המון המון תודות, גם על השיחה האישית, שמאוד עזרה והבהירה, וכמובן אשקול/ נשקול את צעדיי. כולל התארגנות מסויימת בבניין. הרבה ברכות, רונית (ר.)...

יעל מנדלוביץ, עו"ד

בשמחה.