רון

בניין עסקים זורק את הזבל שלו ברחוב שלנו

שלום רב, לבניין עסקים מסוים היושב על רחוב ראשי X בתל אביב יש מעבר פרטי השייך לו בטאבו וחדר אשפה ברחוב Y שבכלל לא צמוד לבניין. כלומר הקשר בין הבניין ברחוב X לרחוב Y הינו אך ורק דרך המעבר הזה לרחוב (מעבר שמוביל גם לחדר האשפה שלו). דרך מעבר זה מתבצעת גם פריקה וטעינה לבניין העסקים. (מאחורי בניין העסקים יש חניון היושב ברחוב Y. מהחניון יש גם מעבר לרחוב X (דרך רחבה לא מקורה של בניין העסקים). בעיה 1: במשך שנים זרקו מבניין העסקים הנ"ל את הזבל שלהם גם על המדרכה ברחוב Y. העירייה לא עשתה דבר. לא אספה את האשפה והזבל שנערמו על המדרכה יום אחר יום, "הרי" זבל שהלכו ותפחו וחסמו את המדרכה. מראה המדרכה עם הר של אשפה היה מראה יום יומי. לא עזרו טלפונים ולא עזרו מכתבים לראש העיר. פעם קרה שבמשך חודשיים ימים!!! העירייה לא אספה "הר אשפה" של זבל מצחין ומסואב (יש תמונות שלא יאמנו אפילו את הסירחון ניתן לראות דרך התמונות). לפני כחודש (בחירות בפתח) סוף סוף התחילו בעירייה להקפיד שכל יום ינקו את האשפה מהמדרכה ברחוב Y. אנחנו ביקשנו מהעירייה שיסגרו לבניין העסקים הנ"ל את המעבר לרחוב Y ושאת חדר האשפה יעבירו לידם, לרחוב X (יש להם שם רחבה פנויה) וזאת מכיוון שבמשך שנים ראינו שכל עוד יש לבניין הנ"ל את המעבר לרחוב Y - אשפה המשיכה להגיע מהבניין הנ"ל למדרכה ברחוב Y. התשובה של העירייה היתה שהמעבר הוא שטח פרטי של הבניין והם לא יכולים לסגור אותו. האמנם? מותר לבניין עסקים לזרוק זבל על המדרכה ברחוב אחר כך במשך שנים - ואין לעירייה כל זכות לסגור להם את המעבר לרחוב Y לאחר כל אותן שנים? בעיה 2: מכיוון שהפריקה והטעינה לבניין העסקים הזה נעשה דרך הרחוב הקטן Y - פעמים רבות משאיות ענק חונות על המדרכה ברחוב וחוסמות אותה. הולכי רגל יורדים והולכים בכביש!!! רחוב X הינו רחוב ראשי, מדרכה רחבה ויש לבניין העסקים שם גם רחבה גדולה ופנויה. מדוע העירייה מאפשרת להם לבצע את הפריקה והטעינה מהרחוב הקטן הזה Y? (מדובר בלב תל אביב, ליד הים) בנוסף כל הלכלוך של פריקת המטען (אריזות שונות) נזרקות על המדרכה ברחוב Y וחלק מהן עפות לכל עבר ברחוב... האם יש עילה לסגור את המעבר של הבניין, האם יש חוק שמאפשר זאת או שהעירייה צודקת? תודה רון

יעל מנדלוביץ, עו"ד

רון שלום, אינני יודעת באיזה אופן נעשו הפניות לעירייה. עושה רושם מדבריך כי הפניות לא הולידו פיתרון קבוע שמסדיר את המפגע. לכן, לטעמי יש להכין מכתב ממשרד עו"ד, אשר לאחריו ברור לעירייה כי במידה והנושא לא יטופל יפתח הליך משפטי. ישנה חשיבות באיזה בית עסק מדובר, האם בעסק הדורש רישוי או בעסק שאינו טעון רישוי, האם המבנה חוקי ועוד שאלות רבות אתה מוזמן ליצור איתי קשר כדי להרחיב בנושא. בברכה, יעל מנדלוביץ, עו"ד