גל

המשכיר פעל לפי בצע כסף ושלא בתום לב והסתיר ממני מידע המסכן אותי בסכנת מוות ואת הסובבים אותי בשטח ביתי המושכר

מצאתי דירה חדשה המתאימה לי ולמגבלות שלי(נכה צה"ל 90%) המשכיר החתים אותי על חוזה השכירות ביום 28/2/17 העברתי אליו את כל הנדרש לגבי בטחונות ודמי השכירות צ'יקים לתקופה של 18 חודשים תחילת החוזה יום אכלוס 16/3/17 , ביום 1/3/17 נודע לי דרך מפקח הבניה כי לדירה (בית פרטי חדש) אין טופס 4 ולא ראויה לאכלוס (הבית ממוקם בגובה 8 מטר ואין גדר בטיחות בחלקו האחורי של הבית שאורכו 15 מטר רוחב! ויוד המון ליקויים מבחינת חשיפת חשמל למים בקירות החיצונים סביב כל הבית (בתי הנורות שהקבלן הרכיב הם למטרת בדיקת חשמל בלבד וכולם חשופים ורעועים ללא שום הגנה מפני גשם רטיבות וכדומה ועוד המון ליקויים בעלי משמעות גדולה אציין שאני מתגורר ברמת הגולן והבית שאני אמור להתגורר בו הוא באזור באר שבע,שוחחתי עם בעל הדירה וביקשתי לדעת מדוע הוא פעל מתוך ידיעה שלא בתום לב והסתיר ממני מידע כה חשוב (טופס אכלוס דהיינו טופס 4) הוא זעק עלי בפון ואמר שהוא כן עדכן אותי שזה שקר גמור ציינתי בפניו האם הוא מודע ונצא מגדר הנחה שהוא כן עדכן אותי לגבי הטופס 4 (מה שלא נכון וראיה לכך עדיין לא אוכלסתי בדירה ולא היה בנינו שום דבר ועניין לגבי וויכוחים מדוע שאני יפנה אליו 12 יום לפני האכלוס בחוזה בטענה זאת? הוא מודע שיש לי הנחות בתור נכה צהל בחשמל ארנונה למה הוא עשה זאת הרי אם אין טופס 4 אין לי הנחה אני לא זכאי לשום הנחה כי הבית לא מאושר לפי חוק לאכלוס מגורים והחשמל כל עוד הוא לא קבוע והוא זמני אני לא מקבל שום הנחה תשובתו הייתה חד משמעית "לך תתבע אותי או שתבוא תיקח את הציקים נגזור את החוזה וביי" כרגע אני במצב שמעולם לא הייתי או הכרתי אותו הבית ברמת הגולן הושכר לדייר אחר וזאת לאור בקשתי מהשכיר לסיים את חוזה השכירות ברמת הגולן לפני תום השכירות ומאידך צד שני אני לא מתכוון להיכנס לבית עם רמת מסוכנות של חיי אדם הסברתי לו שכרגע אני הולך להתגורר ברחוב (אני מוכר כנכה צה"ל מלבד פגיעות פיזיות על הלם קרב באחוזים גבוהים 70% אין לי קשר עם בני משפחתי אין לי אף אחד אני לבד לאור הבעיה שלי מתפרץ וכדומה על אחרים ללא סיבה וחייב להתגורר לבד או בבית מגורים משותפים והחיפוש אחר מושב אחר באזור קשה ולא מוצא בית שעונה על צרכיי הרפואים והנפשים (יש לי בכל יום מלווה מטעם משרד הביטחון שבא אלי ל 5 שעות בכל יום והוא עוזר לי הסברתי למשכיר גם את הבעיה הזאת שלי שאני לוקח 4 סוגי כדורים פסיכאטרים אנטי פסיכוטים גראס רפואי מה יקרה באם אני יצא יום אחד לחצר ויפול 8 מטר גובה לתוך בטון? כל דיבורי היו לסרק נתקלתי באדם שפעל רק על פי בצע כסף רמאות שהסתיר ממני את החשוב מכל ופעל שלא בתום לב שגורם למצבי הנפשי להידרדר כרגע אני לא יודע מה לעשות אין לי לאן ללכת חוץ מלשוב ולהתגורר באוהל הסבל שהוא גרם לי החזיר אותי שנים אחורה במצבי הנפשי אני חסר אונים

שרון אלה כהן, עו"ד

שלום רב, ראשית אני מבינה שיש באפשרותך לבטל את החוזה ללא שום תשלום על מנת שלא תסכן את עצמך, שנית האם נכתב בחוזה שאין טופס 4 ? חשוב גם בחוזה שכירות לעגן נושאים כגון טופס 4 או טיפול בליקוים ועוד.

גל

לא נכתב בחוזה שאין טופס 4 המשכיר העלים ממני מידע זה ולכן הוא לא ציין את זה כלל בחוזה ולא אמר לי אפילו בעל פה, אילו ידעתי לא הייתי מעז לחתום על חוזה שכזה, נודע לי שאין טופס 4 במפתיע 4 ימים לאחר חתימת החוזה דרך הקבלן שבנה את הבית שפגשתי במקרה לגמרי, אילו ידעתי שזה המצב לגמרי הייתי מחפש בית אחר כרגע אני במצב של או להיכנס לבית הזה ולהיות חשוף לסכנות או שאני ברחוב,

שרון אלה כהן, עו"ד

בוקר אור הבנתי שלא היו בחוזים מעוגנים מספר נושאים לכן ציינתי שחייב בפעם הבאה לדאוג לנושאים הללו. בהנחה שהמשכיר העלים מידע רלוונטי קיימת לך עילה לביטול החוזה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פינוי שוכר