רומה

הסדרת קשר זוגי עם תושב ארעי

שלום אני ובת זוגתי נמצאים ביחסים במשך שנתיים, ורוצים להסדיר את הקשר בינינו. היא נמצאת בארץ עם ויזת עבודה ב1. מה התהליך וכמה זמן זה לוקח? שאלה נוספת לבת זוגתי יש ילד מניסויים קודמים השוהה בחול האם ניתן להביא אותו לארץ אחרי הסדרת מעמדה כתושבת ארעית?

עו"ד דוד אנג'ל

ראשית, והתשובה הינה כללית, הבקשה העכשווית מבטלת את ההליכים שהיו לה בעבר ואתם מתחילים הליך חיים משותפים שסופו בתושב קבע לאחר כ-7.5 שנים בקירוב וזאת במקרה הטוב. כיום לוקח להסדיר ב/1 תלוי באיזה לשכה בערך כ-6 חודשים. לגבי הילד ניתן כיום להגיש בקשה רק עם בני הזוג נשואים ולא בהליך חיים משותפים. אציין כי זהו הנוהל ומשרדנו תקף את הנוהל הזה בבית המשפט על מנת להביא לביטולו מחמת אפליה וטענות נוספות, כפי שידוע לך, המדינה אוהבת להוציא את המיץ למבקשי בקשות אלו בניגוד לדין, מכל מקום, ההליך מתקדם יפה, לטעמי אין למדינה כל טענות מבוססות אך עדיין אין הכרעה סופית! יום טוב. דוד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל