נירה

חשש להאשמה בהעתקה של אפליקציה דומה

שלום רב, בעלי עובד על פיתוח של אפליקציה מס' חודשים ועד לפני מס' ימים לא היתה אפליקציה כזאת אלא רק דומה לה באייפון. הוא רוצה לעלות אותה לשימוש באייפון אבל מה יקרה עכשיו שיש אפליקציה עם אותו שימוש? יכולים להאשים אותו בהעתקה?

עו"ד אמיר פלמרי

נירה שלום, ניתן להגן על אפליקציה לסמארטפון במגוון דרכים. במידה והאפליקציה כוללת אלמנטים טכנולוגיים, אזי ניתן לרשום פטנט על האפליקציה. כמו כן, אפליקציה יכולה להיחשב כיצירה ספרותית ולפיכך להיות מוגנת בזכויות יוצרים. במקרה שלכם, יש צורך לבדוק האם האפליקציה שלכם משתמשת באותם אלמנטים טכנולוגיים של האפליקציה הקיימת, ובמידה שכן ובהנחה שעל האפליקציה הקיימת נרשם פטנט אזי קיימת אפשרות של הפרה. בנוסף, במידה והאפליקציה שלכם דומה במהותה (עיצוב גרפי, טקסטים ועוד) לאפליקציה הקיימת אזי קיימת האפשרות של הפרת זכות יוצרים. בברכה, עו"ד אמיר פלמרי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות