מאיר

תביעה כנגד מנהלי קבוצה בפייסבוק - האם אפשרי והאם יש תקדים?

בפייסבוק יש קבוצה מאד גדולה / מרכזית / דומיננטית של תושבי העיר. מעל 50,000 חברים. רוב הפעילות הקשורה לתושבי העיר מתנהלת שם. מנהל הקבוצה, חוסם וחסם מאות בעלי עסקים מהעיר, כל אחד מסיבות אחרות (אם כדי להעדיף חברים אישיים שלו ולהרחיק מתחרים, אם מסיבות אחרות), נוצר מצב, שאותם עשרות בעלי עסקים שחסומים בקבוצה, לא יכולים לעקוב אחרי פרסומים של חברים שמחפשים בעל מקצוע שהם יכולים לתת מענה, לא יכולים לעקוב אחרי המלצות וכ"ד. למעשה, חסימה בקבוצה מאד משמעותית לבעל עסק - פוגעת בעסק ומפלה אותו על פני אחרים שאינם חסומים. האם יש מקום לתביעה משפטית בנושא? האם יש תקדים לכך?

עו"ד גל מתתיהו

מאיר שלום, משאלתך לא ברור מיהו מנהל הקבוצה ומטעם מי הוא פועל, אם בכלל. ככל שמדובר בקבוצה שמנוהלת על ידי אדם "פרטי", היינו, אדם שלא פועל מטעם או בהרשאת גוף ציבורי כזה או אחר, קיים קושי באכיפת כללים או סטנדרטים שונים בקבוצה. בכל מקרה, ראוי שלקבוצה בסדר גודל כזה יהיה תקנון מסודר שיסדיר את פעילותה ויתייחס גם לנושא הרחקת או חסימת משתמשים מהקבוצה. מומלץ לפנות לעו"ד לקבלת ייעוץ פרטני. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות