מתן

העברת דו"ח על שם אשתי

שלום, קיבלתי הביתה דו"ח על נהיגה מופרזת האוטו רשום על שמי ויש לי שתי עבירות קודמות האם אני יכול לטעון שהדו"ח צריך להיות על שם אשתי שלה אין עבירות קודמות?

עו"ד ירון בוכובזה

כאשר רכב נתפס על ידי מצלמת מהירות כשהוא מבצע עבירת מהירות ישלח לבעלי הרכב דו״ח על העבירה. הדו״ח נשלח לבעלי הרכב גם במידה ולא הוא זה אשר ביצע את העבירה וזאת מכח חזקת הבעלות הקבועה בחוק. מצלמת המהירות קולטת רק את הרכב ולא את הנהג בפועל ולכן נקבעה חזקת הבעלות. כאשר לא בעל הרכב ביצע את העבירה ניתן להגיש בקשה, למשטרת ישראל, להסב את הדו״ח למבצע העבירה. במידה ואשתך היא זו אשר נהגה ברכב בזמן ביצוע העבירה, ניתן להגיש בקשה להסב את הדו״ח על שמה. למידע נוסף אודות עבירת המהירות ניתן להיכנס לאתר משרדי בכתובת: www.snb.co.il

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מהירות מופרזת