דוד שיין

האם נוטריון יכול לפעול כמגשר לקבלת ירושה?

אם בן אדם שהלך לעולמו משאיר צוואה לקרוב משפחה שמתגורר בחו"ל (לא דובר עברית ולא אנגלית) לא יכול להגיע לארץ מסיבה אחת או אחרת האם קיימת דרך לקבל את הירושה של הנפטר? - האם קרוב משפחה יכול להסמיך אדם משפטי לפעול באינטרסים שלו בשביל למשוך כסף בבנק שנשאר? למשוך כספים שהצטברו בקרן פנסיה? האם אחד מאלה יותר מסובך מהשני מבחינת ביורוקרטיה? - האם קרוב משפחה יכול לעשות זאת דרך אדם משפטי שנמצא במדינתו או שחייב להימצא במדינת היעד? ומי זה אדם משפטי שיכול להיות מוסמך לכך? נוטריון? משפטן? עו"ד? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

שלום, היורש יכול להסמיך אדם שיטפל בנכסים שירש והוא יכול לעשות זאת במקום מגוריו. מכיוון שהתשובות לשאלותיך תלויות במספר עובדות ונתונים שלא ציינת בפנייתך, ממליצה לך להתייעץ עם עורך דין בנושא.