אפרת

פיצוי בגין עיכוב במסירת דירה מקבלן

נחתם חוזה לרכישת דירה מקבלן ב אוגוסט 2010 תאריך הכניסה בחוזה 31 לאוגוסט 2013 הדירה לא נמסרה עדיין. והקבלן הודיע בכצב שהמסירה המשוערת בדצמבר 2013 בסעיף פיצוי בחוזה מצויין כי לאחר 60 ימי עיכוב ישולם פיצוי בסך 500 דולר לכל חודש עיכוב נודע לי תוקן חוק המכר בשנה האחרונה שמציין פיצוי פי 1.5 משכירות שווווי דירה באותו אזור האם תיקון החוק חל על החוזה שלי תודה מראש

עו"ד מאיר ברטלר

אפרת שלום, כפי הנראה שאת מתכוונת לתיקון 5 לחוק המכר (דירות), התשע"א – 2011, אשר התקבל לאחרונה, מקנה לקבלן אפשרות לאחר במועד מסירת הדירה מבלי לשלם פיצוי לקונה לתקופה בת 60 יום בלבד (ולא 90 יום כפי שהיה בעבר).במסגרת תיקון 5 הנ"ל, על הקבלן לשלם לקונה דמי שכירות בגין איחור במסירת החזקה בדירה העולה על 60 יום לפי סכום הפיצויים שהוסכם בחוזה או לפי הקבוע בחוק, לפי הגבוה מבניהם: או - סכום השווה לדמי השכירות של דירה דומה בגודל ובמיקום כשהם מוכפלים ב-1.5 עבור התקופה שתחילתה במועד החוזי וסיומה בתום שמונה חודשים. לחלופין - סכום השווה לדמי שכירות של דירה דומה בגודל ובמיקום כשהם מוכפלים ב-1.25 עבור תקופה שתחילתה תשעה חודשים לאחר המועד החוזי ואילך.

יחיאל שרעבי

שם תוכן הודעה: שלום עו"ד ברטלר בהתייחס לתשובתך לעיל שאלתי היא : המונח " מועד חוזי" מה הכוונה. בפנייתי לקבלן בדבר קבלת פיצויי על איחור,(נכון להיום מאחר ב- 90 יום ועוד היד נטויה), מוכן להתחיל לשלם רק לאחר 120 יום ועבור 60 יום בלבד(ללא 60 יום שלאחר המועד בהסכם המכר). במכתבו אלי ציין כי עפ"י חוק מכר דירות : "המונח המועד חוזי הינו המועד שנקבע בהסכם בצירוף 60 הימים המותרים באיחור בכל מקרה". האם פרשנות זו נכונה ?? בתודה מראש יחיאל

עו"ד יגאל מירון

הואיל וניהול האתר השתנה, אני מרשה לעצמי להתערב כאן. המועד החוזי הוא המועד הנקוב בחוזה כתאריך שיועד לביצוע. העניין מוסדר בהסכם עצמו המונה תקופות איחור מותרות + תקופת איחור שאינה נחשבת הפרה. מבלי להכיר את ההסכם עליו חתמת, הארכות המותרות הן מסוגים שונים והן רבות. חזור להסכם כדי להבין את זכויייך ואת זכויות הקבלן שמנגד. השאלה האם יש כאן עילת תביעה בגין זכאות לפיצוי היא מורכבת ומצריכה עיון ולימוד ההסכם. עו"ד יגאל מירון