דנה

חוזה פיתוח מהוון בין אדם פרטי לבין רשות מקרקעי ישראל

שלום, בסוף שנת 2002 נחתם הסכם פיתוח מהוון בין הוריי לרשות מקרקעי ישראל. לפי ההסכם, ערך היסודי של המגרש היה 357,517, התמורה 235,961. לאחר חתימת ההסכם, הוריי הגישו בקשה להיתר בנייה וקיבלו אישור. לאחר מספר שנים הסתיים תוקף ההיתר. חשוב לי לומר כי לאחר שהסתיימה תקופת הפיתוח, היא הוארכה בכל פעם מחדש. הוריי לא בנו על הקרקע וזאת משום שלא הייתה להם אפשרות כלכלית לכך. היום הם רוצים למכור את הקרקע, בסכום שקרוב ל 3,000,000 ש"ח. האם זה אפשרי? האם צריך את אישור רשות מקרקעי ישראל? האם יש צורך לשלם לרשות מקרקעי ישראל? תודה

עו"ד יגאל מירון

"חוזה פיתוח מהוון" הוא ביטוי מבלבל. נהוגים ברשות מקרקעי ישראל חוזי פיתוח וחוזי חכירה מהוונים. ההגבלות על העברת הזכות יהיו רשומות בהסכם שנחתם. חזרו אליו. בשאלות ולצורך בירור מומלץ לפנות לרשות מקרקעי ישראל.