טל

שכר טרחת עורך דין כאשר לא נסגר חוזה

שלום שכרתי עורך דין על מנת שילווה אותי בקניית דירה חדשה מקבלן. לא חתמתי על הסכם שכר טרחה עם עורך הדין, הכל נסגר במשרדו בעל פה. המחיר 0.5%+מע"מ ממחיר הדירה. עורך הדין קיבל את החוזה עבר עליו עשה שינויים בחוזה, הגיש נספח שינויים בחוזה והגיש אותו לאישור בצד השני, החוזה עבר והיה מוכן לחתימה. שאני קראתי את החוזה הסופי לא הסכמתי להרבה תנאים שם ופצצתי את העסקה מאחר והקבלן לא היה מוכן להתפשר על כל מיני סעיפים שדורשים תשלום גבוה במהלך הבנייה. שוב, אין לי טענות לעורך הדין שלי, הוא עשה עבודתו לפי חוק בדיוק (כמובן שציפיתי ממנו יותר להגן עליי בחוזה והוא לא עשה זאת אלא כנראה מיהר לסגור עסקה) השאלה שלי, כמה צריך לשלם לעורך דין שאמור היה לייצג אותי ולא נחתם חוזה בסופו של דבר, האם צריך לשלם לו חלק יחסי מה-0.5% נניח חצי 0.25% זאת מאחר והוא לא יצטרך לבצע פעולות בעבורי כמו למשל הערות אזהרה בטאבו העברה בטאבו ועוד פעולות במהלך הבנייה שלשם כך שכרתי את שרותיו מה החוק בנושא או מה מקובל לעשות במקרה כזה?

עו"ד אור גל-און

שלום רב, אין כלל אצבע. אכן עורך הדין זכאי לשכר ראוי עבור פועלו, והדבר נקבע בכל מקרה ע"פ נסיבותיו.

לובה

יש לנו מקרה דומה. עורך דין רק שלח חוזה לדוגמא. לא חתמנו כלל על כלום. לא נפגשנו כלל. למה אנחנו צריכים לשלם?

חגי

שלום בעניין זה אני רוצה להעלות את המקרה שלי, גם אני שכרתי את שרותיו של עו"ד בנוגע למכירת נכס מול חברת עמידר. לצורך המכירה עורך הדין קיבל מבא כח החברה חוזה סטנדרטי שבו היה צריך להגיע להסכמה על תאריך פינוי המושכר, ולאחר החתימה על החוזה לבצע את כל פעולות העברת הנכס לטובת עמידר, סוכם במייל ביני לבן עו"ד שיקבל שכר טרחה בגובה 0.5%+מע"מ (4700ש"ח )ועוד הוצאות בגין רישום, ניירת וכו סך של 500 ש"ח. מאחר וחברת עמידר לטענתו הכניסה נכס אחר לחתימה כיוון שהחתימה התעכבה בעקבות ניירת שהייתי צריך להמציא ועכב כך לא נחתם הסכם מכר ביני לחברת עמידר. עורך הדין דורש על עבודתו שכר של 3500 ש"ח + מע"מ, דבר שלא סוכם בינינו כאשר מקרה כזה יתרחש. שכר שהוא כ 90% משכרו אילו היה נחתם ההסכם, תחושתי היא לעושק ומרמה, מקובל עלי לשם לו שכר על עבודתו, אך גובה התשלום שדורש, לדעתי גבוהה ביחס לעבודתו בתיק. אשמח לחוות דעתך האם ללכת איתו לפתחו של בית המשפט לקבלת החלטה בעניין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח