רונן

שכר טירחה- פיצויי פיטורין

בפניה לעורך דין אחרי פיטורין הוסבר על ידי עורך דין כי הוא יוכל להשיג תשלום על שעות נוספות. הוא כתב מכתב למעסיק ועכשיו הגיעה הודעה על פיצוי פיטורין. העורך דין הבהיר שזה בזכותו והוא רוצה 30% דמי טרחה כבר מזה. האם זו לא הונאה, שכר מופרז והאם זה חוקי בכלל?

עו"ד אור גל-און

שלום רב, אנא, ראשית, האם היה הסכם/סיכום לגבי שכר הטרחה? אם כן, מה היה תוכנו? זו נקודת המוצא לשאלתך.

רונן

שלום רב. דובר על 30% ממה שעורך דין יוכל להשיג, כאשר הוא דיבר על תשלום עבור שעות נוספות. בכלל לא דובר על פיצויי פיטורין. הלקוח לא קיבל אפילו צילום של הסכם. כל המסמכים המקוריים נמצאים אצל עורך דין. הפיצויים הם פיצויי פיטורין שהופרשו ממשכורת כפי שהופיע בתלושים. לפי הבנתי, הם היו כבר בקופות פנסיה והיה רק צריך לשחררם. אלא לא פיצויים מעבר למה שמגיע למפוטר. מדובר בסכום של 90 אלף. מזה עורך דין רוצה 30% בעקבות מכתב למעסיק שהוא כתב בבקשה לקבל טופס 161. אנחנו בבהלה ואובדי עצות. מה אפשר לעשות במקרה זה? תודה. לא יודע, אם משנה, אך הכוונה היא להשאיר את הפיצויים בקופה לצורך פנסיה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח