שגית לוי

האם אני חייבת לשלם לעו"ד על עבודה שלא עשה

העו"ד שלי החתים אותי על הסכם שכר טרחה גבוה מאוד, ובהסכם כתוב שאני חייבת לשלם את כל הסכום לא משנה אם הוא סיים את העבודה או לא. אני רוצה לעזוב אותו אבל אני מפחדת שאצטרך לשלם לו את כל הכסף למרות שהוא לא עשה אפילו חצי מהעבודה ומדובר בהרבה כסף. האם מותר לו להכריח אותי לשלם לו את הכל ? האם מותר לו לקבוע שאני משלמת הכל גם אם הוא לא סיים את העבודה?

עו"ד אור גל-און

שלום רב, עיקרון העל שהסכמים יש לכבד. יחד עם זאת, קיימות עילות בדין אשר בהתקיימן ייתכן ואין חובה לקיים את ההסכם - כולו או חלקו. האם במקרה הספציפי קיימת זכות לעורך הדין לגבות את כל שכה"ט או האם לך יש זכות שלא לשלם הכל - זו שאלה שעל מנת ליתן עליה תשובה יש לנהל ייעוץ נרחב יותר. הנך מוזמנת לפנות העניין למשרדי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח