שי

גירושין, מזונות, כתובה

שמעתי את הריאיון שלך בתוכנית של גבי גזית לגבי פסק הדין בנושא הכתובה והגירושין. התלוצצתם שם בנושאי שכר טרחה, ששכרם של עורכי התיק עולה על שווי התיק. אני מתגרש, זוג רגיל עם דירה ומשכנתא. איך אני אדע שאני לא משלם שכר לעורך דין ללא כל פרופורציה למה שניתן לקבל בבית המשפט.

אור גל-און, עו"ד

שלום רב, תודה על ההקשבה. לטעמי לא היתה התלוצצות בנושא שכה"ט, אולם בכל אופן חשוב להבין שהליך גירושין מצריך מעורך הדין עבודה רבה ומאומצת, שלעתים מתבטאת בתוצר כספי (כגון חלוקת רכוש, פסיקת מזונות וכדו'), ולעתים כלל לא ניתן להעריך את שוויה, כגון טיפול בנושא משמורת והסדרי ראייה. לכן, אין כלל אצבע שלפיו ניתן לקבוע מהו שכ"ט פרופורציונלי בנסיבות העניין, ומהו לא. הדבר תלוי רבות גם בזהות עורך הדין שבוחרים לצורך הייצוג.

יוסי

האם לא נקבעו כללים חדשים מחייבים לשכר טרחה בתביעות לביטוח לאומי?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח