לוי

הגשת תביעה על ביטול עסקאות והפסקת מסחר

אני סוחר מט״ח בחברה מסויימת, סחרתי בהודעה חשובה והרווחתי סכום מסויים של כסף, שלחו לי הודעה מטעם החברה שהעסקאות מבוטלות מהסיבה שיש כמה דקות שהחברה נשארת עם אותו ציטוט ואף שאפשר לצאת ולהכנס לעסקאות. ואף שאלו אותי אם אני מודע לדבר זה, עניתי שאם הם יודעים שדבר זה קיים הם צריכים גם לעצור את האפשרות לעסקאות ולא לחכות לכך שסוחרים יסחרו בשעה זאת ואז לבטל עסקאות, בכל מקרה לקחו לי את הכסף שהרווחתי מהחשבון. האם קיימת אפשרות לתביעה?

כנרת רצון פיקובסקי, עו"ד

לוי שלום רב, מסכימה איתך שמדובר בביטול עסקה בדיעבד, אירוע חריג ובעייתי. ממליצה לבחון היטב את המקרה: ראשית, מה המשמעות של "סחרתי בהודעה חשובה"? שנית, האם ידוע לך על מקרים של סוחרים אחרים שביטלו להם עסקאות בדיעבד? שלישית, כדאי לשמור תיעוד לתשובת החברה. רצוי שתתעד את תשובתם במכתב שלהם, או שאפילו תרשום לעצמך את מה שאמרו לך ומי אמר לך. רביעית, שאל אותם אם אפשר לדעת מראש איזו עסקה תבוטל ואיזו לא. בהצלחה!