נודלמן רונן

העונש הקבוע בחוק- עבירות תרמית

שלום.ארצה לברר מהו העונש המקובל בחוק הצפוי עבור ויסמן ועבור אשכנזי בהתאם לתוכן הכתבה שפורסמה היום: על פי החשד במהלך השנים 2010-2012 ובמסגרת תפקידו כמנהל דסק המניות בחדר המסחר של הלקוחות המוסדיים באקסלנס, פעל ויסמן ביחד עם אשכנזי לביצוע תרמית באמצעות ביצוען של עסקאות מתואמות ופעולות מסחר מכוונות שער בהיקפים משמעותיים של למעלה מ-100 מיליון שקל במספר ניירות ערך, תוך ניצול מעמדו ותפקידו של ויסמן בשוק ההון וגריפת רווח אסורים של 1.2 מיליון שקל. במחלקת חקירות-מודיעין-בקרת מסחר ברשות ניירות ערך מסבירים שויסמן ואשכנזי ביצעו את פעילותם התרמיתית בין חשבונות הרשומים על שם אשכנזי לבין חשבונות מוסדיים שונים שפעלו באמצעות חברת הבורסה "אקסלנס" במטרה להשיא רווחים לחשבונות של אשכנזי על חשבון גופים מוסדיים לרבות הלקוחות עצמם של אותם גופים מוסדיים. ברשות ניירות ערך טוענים שויסמן רכש מניות לחשבונות של אשכנזי מגורמים אנונימיים בשוק ולאחר זמן קצר המניות נרכשו על ידי חשבונות חבר הבורסה אקסלנס בשער גבוה יותר. ויסמן ואשכנזי נקטו באמצעים שונים לצורך טשטוש והסתרה של פעילותם וזהותם.

כנרת רצון פיקובסקי, עו"ד

יש הרבה מאד שאלות סביב הנושא הזה, ואין אפשרות להיות ניזונים רק מהתקשורת ולקבוע עונש צפוי. עם זאת,כאשר מדובר בהרשעה בעבירת תרמית בניירות ערך, צפוי עונש של חמש שנות מאסר.