קובי

תעודת סל חוזה נפט - "עלויות גלגול" שאינן מדווחות למשקיע הסביר

לאחר ab,hho ntz קניית תעודת סל על חוזי נפט רואים שהתעודה לא עלתה כפי שהנפט עלה בזמן האחרון וזאת בהפרש של עשרות אחוזים. כמובן שכשירד הנפט גם התעודה ירדה. לאחר בירור עם היועצת בבנק נאמר לי שיש עלויות "גלגול" חוזי נפט בשווי של 1% לחודש! 12% לשנה !! אני מחזיק את התעודה כשנתיים מבלי לדעת על מנגנון זה וכך הנייר ירד 24% מתחת למחיר הנפט ללא שאני יודע ממנגנון זה. בזמן הקנייה לא קיבלתי שום אזהרה בעניין זה. לנייר אין תשקיף שמסביר את זה. אדם סביר לא יכול לדעת על זה. מה ניתו לעשות? תודה

עו"ד כנרת רצון-פיקובסקי

קובי שלום, אכן, מאד מפתיע שלא הודיעו לך על עלויות גבוהות אלו! אני מניחה שלו היית יודע אודות העלויות הבלתי סבירות הללו, היית שוקל אם בכלל להיכנס עסקה. ממליצה לך לפנות מיידית ליועצת ההשקעות ולשאול אותה בנוגע לשני נושאים: האחד, מדוע לא הודיעה לך על כך. במיוחד אם היא יעצה לך על העסקה. השני, מה בכוונת הבנק לעשות בעניין. בהצלחה, כנרת.