אבי

איתותי מסחר וקורס אונליין להתמחות על חוזים עתידיים על ה-s&p500

שלום לחברי הפורום הנכבדים, שמצי אבי ואני סוחר כיום בשוק ההון. לאחר שנים ארוכות מצאתי שיטה שעובדת סיסטמטית לעשות קצת כסף. אין לי רישון ייעוץ השקעות ולכן אני רוצה לשאול מספר שאלות ולגבי שירות איתותי מסחר שאני רוצה להשיק, וכן לגבי קורס התמחות בחוזים עתדיים על ה-s&p500. (שעליו כמובן ארצה להגן משפטית בלי קשר) אשמח אם תגידו לי איפה אפשר לשאול ולהתייעץ

עו"ד כנרת רצון-פיקובסקי

אתה יכול לשאול פה

אבי

שלום, יש לי מספר שאלות בנושא שירות איתותי מסחר: 1. האם שירות איתותי מסחר שאני מספק לחו"ל דורש ממני רישון ייעוץ בארץ? או לחילופין בחו"ל? (אם כן, איך אפשר לבדוק את הדין בחו"ל) 2. האם מספיק לספק אזהרה שהמסחר מסוכן ולא מתאים לכל אחד/ אינו מגיע מיועץ השקעות או משהו בסגנון וזהו? כלומר, האם יש דרך לעקוף את עניין הרישיון או שחייבים לעבור את כל התהליך של הוצאתו? 3. כמה מס אני צריך לשלם על שירות כזה? 4. כמה מס אני צריך לשלם על הכנסות ממסחר בבורסה האמריקאית על חוזים עתידיים? 5. האם צריך רישיון ייעוץ השקעות כדי ללמד על השקעות? 6. אם אני משיק קורס אינטרנטי מוקלט ללימוד על שוק ההון האמריקאי (התמחות בחוזים עתידיים על ה-s&p500) צריך משהו מיוחד (רישיון/אישורים) או פשוט להקליט ולשלוח אותו לאוויר העולם? 7. איך אפשר להגן טכנית ומשפטית מפני שימוש ללא אישור וכדו' על שיטת המסחר שלי ועל הקורס שבו אני מלמד אותה? תודה רבה על ההתייחסות המהירה, אבי

עו"ד כנרת רצון-פיקובסקי

1. כן עליך להיות בעל רישיון אם פועל מישראל. לגבי הדין בחו"ל: תלוי במדינה. 2. יש אזהרה הקבועה בחוק שאותה יש לציין. אם עובד רק עם לקוחות כשירים, לא צריך רישיון. 3+4. שיקולי מס - שאל רואה חשבון. באופן כללי, תלוי בסוג ההכנסה. 5. אם רק מלמד ולא נותן יעוץ השקעות - לא צריך רישיון. 6. תלוי בתוכן הקורס. אם הוא רק תוכן לימודי - לא צריך רישיון או אישור מיוחד. 7. הגנה טכנית - יש לשאול איש טכני. הגנה משפטית - אתה לא ברור: אתה מלמד אותם ורוצה שלא יעשו שימוש בשיטה? לא הגיוני. בהצלחה.