ליאור

עתירה מנהלית

שלום, הגשתי ערר על החלטת העירייה בנוגע לארנונה שעלי לשלם. עברו כבר שנים וועדת הערר טרם נתנה החלטה. האם עלי לפנות בעתירה מנהלית או ערעור מנהלי לבית המשפט? תודה

עופר יהלום, עו"ד

מועד להחלטת ועדת ערר הוא בין השגה לבין פסק דין: לגבי השגה נקבע כי בעיקרון, אם לא ניתנה החלטה תוך 60 יום מההגשה, כאילו שהתקבלה ההשגה; לעומת זאת, לפסק דין יש מועד רק מהגשת הסיכומים או מסוף הדיון (30 יום). אם נניח שעברו 30 או 60 יום מהגשת הערר ולא נעשתה כל פעולה ע"י הועדה, כנראה שהפרה את חובתה החוקית. לגבי מה ניתן לעשות במקרה כזה, אני מציע לפנות קודם-כל בתלונה למשרד הפנים/למבקר המדינה, ורק אם לא התקבלה תשובה מספקת להגיש עתירה מנהלית (שגם לפני הגשתה רצוי לפנות לרשות המקומית). בברכה עו"ד עופר יהלום שד' בן גוריון 63, ת.ד. 5700 קרית ביאליק 27156 טל' 04-8712207, 052-3246205 yahalom@lawyer.com _______________________ תביעות ייצוגיות, רשויות, מקרקעין, פשיטות רגל חבר ועדת המחוז לתכנון ובנייה ומשפט מנהלי בלשכת עורכי הדין, והועדה הארציות למשפט חוקתי ובתי משפט

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בג"צ ומנהלי