בן

איך מוצאים תעודת יושר?

אני עובד בחברת מחשבים והמעסיק ביקש ממני להביא לו תעודת יושר שאין לי רישום פלילי מאיפה אני מוציא ואיך אני יודע אם יש לי רישום פלילי היה לי שהייתי ממש קטן חקירה.

עו"ד אלון שליכטר

תדפיס רישום הפלילי, או כפי שרוב האנשים מכירים בשם 'תעודת יושר', אפשר להוציא בכל תחנת משטרה בארץ, ללא קשר לשאלה היכן אתה גר או היכן התנהלה החקירה שהיית קטין. ככלל, למעסיקים פרטיים וציבוריים, אין זכות לעיין ברישום הפלילי של מועמד לעבודה או עובד מן המניין ואף דרישת המעסיק יכולה להיחשב עבירה פלילית! יחד עם זאת, מעסיק יכול לדרוש אישור מהמשטרה, וזאת בהתאם לסעיף 3 לחוק למניעת העסקה של עברייני מין במוסדות מסוימים, תשס"א-2001, במקום עבודה הקשור לעבודה עם קטינים, חסרי ישע או אנשים עם מוגבלות שכלית. זכות העיון במרשם הפלילי של אדם, כאמור הינה אישית וחסויה. ועל כן, רק גופים המנויים על פי חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, תשמ"א-1981, זכאים לקבלו וזאת על פי בקשה שלהם למשטרת ישראל ולא מהעובד עצמו. פרקטית, ניתן להשתמש בדף הראשון בלבד, אשר זהה לכולם כדי לתת למעסיק על אף שאינם זכאי לקבל ממך את הרישום הפלילי. מכול מקום, יש לבדוק האם יש לך רישום פלילי או משטרתי ופנייה בבקשה מתאימה למחיקת הרישום הפלילי, וביצוע פעולה כזו מומלצת פנייה לעו"ד העוסק במשפט הפלילי. בהצלחה! בכבוד רב, עו"ד פלילי אלון שליכטר 054-6762373