דודו

פיצויים על החזקה במעצר 10 שנים

נעצרתי והוחזקתי במעצר יותר מ10 שעות שיחררו אותי הביתה אחרי 10 שעות בלי זימון נוסף לחקירה אם אני אתבע על פיצויים של עוגמת נפש ומעצר שווא מה הסיכוי לקבל את הפיצויים?

עו"ד אלון שליכטר

היי דודו, נושא השאלה שלך מאוד רחב, אנסה להיות תמציתי ככל שניתן. ראשית, עצם העובדה ששוחררת לא אומר כי התיק בעניינך נסגר, ועל כל מומלץ להוציא תדפיס רישום פלילי (המכונה גם תעודת יושר או ר.פ) מכל תחנת משטרה עם תעודת זהות (לא חייב להיות בתחנה בה נחקרת). לאחר שתוציא את הרישום הפלילי, מומלץ לפנות לעו"ד בתחום הפלילי שיידע לתת לך ייעוץ לגבי התיק שעליו נחקרת, שכן יכול ותזומן לחקירה בהמשך או יוגש כנגדך כתב אישום או שהתיק ייסגר בעילת חוסר עניין לציבור / חוסר ראיות / חוסר אשמה. שנית, לגבי הפיצויים. ככלל במידה והתיק כנגדך נסגר מחוסר אשמה או במידה ומוגש כתב אישום ואתה מזוכה בדין, ניתן לבחון את האפשרות לתביעה נזיקית (במסלול אזרחי) בגין מעצר השווא ועילות נוספות. בברכה, עו"ד פלילי אלון שליכטר 054-6762373

דודו

10 שעות לא 10 שנים