דוד

היסטוריה נפשית באבחון פסיכיאטרי

התביעות או שופט יכולים לשלוח עבריין שהוא לא עציר עכשיו בכוח להסתכלות כי ממה שיש בכתב אישום זה נראה כמו בעיה נפשית ? איך הופכים החלטה של בית משפט שאשפז בחור בבי"ח פסכיאטרי שלא כשיר למשפט ככה שהוא יגיע לטיפול כפוי במרפאה במקום זה ומה המקסימום זמן שהוא להיות שם ?

עו"ד אלון שליכטר

היי דוד, השאלה שלך אינה ממוקדת, לכן אנסה לענות ככל שאני מבין אותה. במידה והמדובר בטענת הגנה של אי שפיות הדעת (בשל מחלת נפש למשל) לביצוע עבירה, יש להביא חוות דעת מקצועית לעניין זה על מנת לפטור את הנאשם מאחריות פלילית.