תבור גולן

נימוקים אפשריים לבקשה לצלם תיק חקירה

שכן הגיש נגדי תלונה (שווא) על הטרדה מאיימת. התיק כנראה נסגר (אין אפשרות לברר בטלפון ולכן עד שלא אגיע לתחנה לא אדע). אציין שהשכן הגיש בקשה לצו הרחקה נגדי באותו ענין עצמו וביהמ"ש פסק צו הרחקה **הדדי** ומופחת בהגבלותיו ממה שהתבקש. ברצוני להגיש תביעה או קובלנה בדבר תלונת שווא. מה הנימוקים האפשריים לבקשה לצלם את התיק?

עו"ד פלילי אלון שליכטר

תבור שלום רב, ראשית עלייך לברר האם התיק שנפתח כנגדך אכן נסגר ומה היא עילת הסגירה. זאת תוכל לעשות על ידי הגעה לתחנת המשטרה והוצאת תדפיס רישום פלילי בהצגת תעודת זהות ללא עלות. במידה והתיק נסגר בעילת העדר ראיות או אין עניין לציבור, תוכל לצלם את חומר החקירה, בכפוף לאישור קצין. במידה והתיק נסגר בעילת חוסר אשמה, לא יופיע הרישום כלל. תיק שנסגר בהעדר ראיות או אין עניין לציבור, ניתן לשקול בקשה לשינוי עילת סגירה לחוסר אשמה על מנת למחוק את הרישום. תביעה אזרחית כזו או אחרת בגין תלונת שווא תצטרך להיבחן באופן פרטני ולאחר הבאת מלוא הנתונים והערכת סיכויי ההצלחה במיוחד אם נסגר התיק מחוסר אשמה. בהצלחה. עו"ד פלילי אלון שליכטר 0546762373