מרטה

לא רוצה להעיד במשפט פלילי נגד בעלי

היינו בהליך גירושין אשר במהלכו נפתחו תיקים אחד כנגד השני התיקים שלי נסגרו ואילו התיקים של בעלי עברו לכתב אישום ולמשפט, אני כיום בשלום בית ואני לא מעוניינת להעיד כנגד בעלי במשפט מה שהפרקליטות רוצה לחייב אותי, האם אני יכולה לטעון במשפט שאיני מעוניינת להעיד או שאני יכולה לפנות למשטרה ולטעון שאלו היו תלונות שוא כדי לסגור את כל התיקים של בעלי, האם זה יעזור בכלל והאם אני אצא ללא פגע כשאטען ששיקרתי או שיפתחו נגדי חקירה על עלילות שוא , אני בדילמה נוראית וחוששת במהלך

עו"ד ראוף נג

מרטה שלום, התשובה לשאלת מתחלקת לכמה חלקים: תחילה, ככל והוזמנת לעדות מטעם בית המשפט, עלייך להגיע לעדות, אחרת בית המשפט יהיה רשאי להוציא נגדך צו הבאה. את כן יכולה להגיע לבית המשפט, אולם שתוק בעדות או לחילופין לומר את דברייך (לשיקול דעתך), אבל דעי לך, כי הפרקליטות יכולה להגיש את העדות שלך, כפי שזו נרשמה (דאז) במשטרה, וזאת במסגרת סעיף 10 א לפקודת הראיות. שימי לב, כי ככל ותגשי לתחנת משטרה ותצהירי כל כל מה שאמרת בעדויות קודמות הוא שקר, את צפויה להיות נאשמת במתן עדות שקר. על פניו נראה כי המקרה שלך הינו רגיש ומסובך, לפיכך, הייתי ממליץ לך להיוועץ בעו"ד מומחה לתחום.