אנונימי

כספים בעת גירושין (מזונות, שימור רמת חיים וכו')

היי, ברצוני לדעת מהו "שימור רמת החיים" שהבעל צריך לדאוג לאישה בעת הגירושין? להבנתי, פרט למזונות יש תשלומים נוספים (בעיקר אם אינה עובדת). אשמח לשמוע בגדול כיצד מתבצעת החלוקה. בנוסף, נניח ואינה עובדת ובעת הגירושין נקבע שתקבל X כל חודש (איך התשלום הזה נקרא?) האם כך יהיה לתמיד, גם אם תמצא עבודה כעבור חודשיים מהגירושין ואף תרוויח יותר מהבעל לצורך העניין? ואם תתחתן בשנית ותהיה לה הכנסה משפחתית? האם פרט למזונות עדיין יהיה הבעל צריך לדאוג לצרכיה כי היא אם ילדיו? לא ברור לי איך זה עובד.. אשמח להבהרות. תודה

עו"ד גלית צור

מדובר בשאלה מאוד מורכבת בגלל הניסוח שלה אך אם לתמצת לצורך מענה בפורום שכזה - אזי ישנם מנגנונים שונים לשימור רמת חיים והכל כמובן תלוי בכל מקרה לגופו לעיתים מפצים על הערים על ידי מזונות אישה לעיתים על ידי איזון משאבים לא חציוני ככל והאישה תתפתח לאחר הגירושין ותגדיל הכנסתה וככל והדבר יהוו שינוי נסיבות מהותי, יתכן שהאב יגיש נגדה תביעה להפחתת מזונות או תביעה לביטול מזונות ולפי נסיבות המקרה יתכן וביהמ"ש יתערב וישנה את סכום המזונות שנפסקו