אבישי זילכה

גניבה מבית מלון בארה"ב

שלום, לפני חודשיים הייתי בחופשה בהוליווד (לוס אנג'לס, קליפורניה) ובערב הראשון לשהותי במלון החדר שלי נפרץ (דרך החלון) ונגנבה המזוודה שלי על כל תכולתה (סדר גודל 1500$ שווי פריטים). יש לציין שבעל המלון הודה בפניי שהחלון לא היה סגור כנדרש (היה חסר בורג במסילת התריסים שאמור למנוע את פתיחתם). הוגשה תלונה במשטרה ויש צילומים ממצלמות האבטחה שמתעדים את כל האירוע, וחברת הביטוח בארץ פיצתה אותי בסכום זעום. השאלה שלי כאן נוגעת למידת האחריות של *בעלי המלון* - בשיח שהיה לנו באותה עת הוא לא הסכים לפצות אותי בשום דרך, אלא רק להחזיר את כל העלות של השהות (כי בפועל עזבנו את המלון 3 שעות אחרי שהגענו, ולא ישנו שם בשום לילה). האם מבחינת הדין הנוהג בקליפורניה יש לבעל המלון אחריות על הרכוש הנמצא בחדר וניתן לתבוע אותו באיזשהו אופן? בעיקר לאור העובדה שכאמור הוא הודה בשיחה אישית איתי שהחלון לא היה סגור כפי שאמור היה להיות (וזה באחריותו)? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אבישי, שלום רב, הפורום אינו מיועד למתן חוות דעת ספציפיות, ולשם כך (אם תרצה) עליך לפנות לעורך דין הבקי בדין של קליפורניה. על כל פנים, במקרה שלכם פרמטרים עיקריים לתשובה הם מצד אחד מידת האחריות שהדין בקליפורניה מטיל על בעל מלון, ומצד שני השאלה אם המלון אפשר לכם להפקיד חפצי ערך או לשמרם בכספת ואם ניצלתם אפשרות זו. גם אם יש אחריות למלון, הליך משפטי אינו מעשי כי עלותו תעלה בהרבה על נזקי הגניבה. הייתי מציע לפנות למקבילה של משרד התיירות ולארגון המלונאים המקומי – אולי התערבותם תעזור לך. בהצלחה