טיול ברומא

דוח באוטובוס ברומא, מכונת כרטיסים לא תקינה

דוח תחבורה ציבורית ברומא, נסענו בקו 64 ברומא, 2 נוסעים. קנינו כרטיסים והעברנו אבל המכונה של הכרטיסים פלטה אותם מבלי שסימנה אותם. עלתה מבקרת וסיפרנו לה שהמכונה לא עובדת, לקחה את הכרטיסים והכניסה למכונה. כרטיס אחד הצליחה והשני לא עבר לה גם לאחר מס ניסיונות. היא בכל אופן החליטה לתת לנו דוח בגלל שכרטיס אחד עבר. שנפגשנו לשלם את הקנס הבחור שאמור היה לקבל את הכסף אמר לנו לא לשלם. המכונה לא תקינה וזה לא אשמתנו. ניגשנו למשטרה, קנבניירים מישהו שיוכל לבטל לנו את הדוח אבל הם העבירו אותנו מאחד לשני בטענה שאין לנו מה לדאוג אבל זה לא העבודה שלהם ולכן אין להם מה לעשות. שחזרנו לארץ פניתי גם לשגרירות והם אמרו שגם הם לא מתעסקים בדוחות. המקום היחיד שהפנו אותנו זה כתובת מייל לערעור. שלחנו מכתב עם פרטי הסיפור. לא שילמנו עדיין את הקנס. אחרי 5 ימים הוא גדל מ50 ל100 יורו. אני חושבת שזה לא קנס שמגיע לנו ולכן לא שילמנו עדיין, מאמינים בצדקתנו יחד עם זאת אנחנו לא מעוניינים להסתבך בצרות. השאלה שלי אם לא מבטלים לנו את הדוח, יכולים לשלוח לנו עוד כמה שנים את הקנס עם ריבית? תהיה בעיה עם כניסה לאיטליה? זה בכלל מותר להם לתת דוחות אם המכונה לא עבדה לנו? הפקחית ביקשה דרכון, קיבלה צילום דרכון ודוח על שם אחד מאיתנו, רשמה מספר דרכון תקין בדוח, את השם והשם משפחה לא רשמה כמו שצריך אשמח לעזרה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום רב, יש אכן סיכון שאם לא תשלמו תיתקלו בדרישות לתשלומי קנסות וריבית, ואתם עלולים להיתקל בבעיות בשהות עתידית באיטליה. לשאלה אם ניתן לעשות משהו – אולי כן, אבל אני מניח שהעלות של תשלום לעו"ד מקומי תהיה גדולה לאין שיעור מהקנס.