נעה

ירושה מארה"ב לבן זוג אמריקאי שחי בארץ

בן זוגי הוא תושב ארה"ב. אימו הורישה לו מחצית מערך הדירה שלה. האם הוא חייב במס ירושה בארה"ב? במידה ויקבל במתנה את המחצית השנייה של הדירה האם יהיה חייב במס בארה"ב או בארץ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום נעה, בארה"ב יש מס עיזבון, גם פדראלי וגם מדינתי. השאלה אם בן זוגך נהנה מפטור או חייב במס עשויה להיות תלויה במספר גורמים – אזרחותו, שווי העיזבון והנכס, המדינה הרלוונטית בארה"ב. לגבי המתנה – בארץ לא יחול מס. לגבי ארה"ב צריך לדעת, כמובן, את כל הפרטים.