מיכל

שאלה על זכויות יוצרים בלוגו

שלום, הקמתי ללפני כחודשיים חנות באינטרנט, עם לוגו שאני עיצבתי בעצמי. מאחורי השם של העסק ומאחורי הלוגו עומד הסיפור האישי שגרם לי לפתוח את העסק. לפני כיומיים פנתה אליי מישהי וטענה ש"גנבתי" לה את הלוגו, כשהסתכלתי על הלוגו שלה, להפתעתי הרבה, ראיתי שהלוגואים אכן כמעט זהים. אותם צבעים, אותו גופן ואפילו אותו אייקון נלווה. אפילו שם העסק כמעט העסק זהה. ולהפתעתי- גם תחומי העסק שלנו דומים. מיותר לציין שמעולם לא שמעתי עליה או על העסק שלה לפני, הלוגו שעיצבתי נוצר מתוך תוכי לגמרי ומדובר ככל הנראה בצירוף מקרים דיי נדיר או בצורת מחשבה דומה מאוד. בכל מקרה, מה עליי לעשות? האם יש לה עילה לתביעה? איך יש לי דרך להוכיח שמעולם לא שמעתי עליה ובטח שלא העתקתי ממנה? תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד איילה לוי-שטרן

מיכל שלום, ככלל, ההגנה על זכויות קנייניות בלוגו נעשית באמצעות דיני סימני המסחר, כאשר לעיתים תיתכנה גם עילות חלופיות מכוח דיני זכויות יוצרים, גניבת עין ועשיית עושר שלא כדין. לא ניתן להשיב לשאלותיך מבלי לבדוק את מכלול הנסיבות הרלוונטיות לענין, ובהן: מידת הדמיון בין הסימנים, האם למי מהצדדים זכות רשומה, המוניטין הנטען בסימנים, אופן השימוש בסימנים וכו'. אני ממליצה לך לפנות בהקדם למשרד עו"ד המתמחה בתחום על מנת לבחון את זכויותיך המשפטיות וכדי להמליץ לך על דרך הפעולה הטובה ביותר. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. איילה לוי-שטרן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס