מייק

בקשת תובע לביטול תביעה בשלב מוקדם של ההליכים

שלום רב, בהגשת בקשת תובע לביטול תביעתו בשלב מוקדם של ההליכים (אחרי הגשת כתב הגנה, בטרם דיונים), האם השופט יכול פלסוק גם את דחיית התביעה, או רק מחיקתה? תודה,

גיא סגלוביץ', עו"ד

שלום, תובע המבקש למשוך תביעתו, בדרך כלל יבקש מבית המשפט למחוק את התביעה. לתבוע אפשרות גם לבקש את דחייתה (כאשר זה יעשה על פי רוב, במסגרת הסכם כלל עם הנתבע). לבית המשפט יש סמכות לדחות תביעה, אך לשם כך עליו לנהל הליך לשמוע את הצדדים ולשמוע, כמובן, את עמדת התובע בנושא. ככל שהתובע מחק את תביעתו, הרי הוא מונע את קיום ההליך ובכך מונע את הדיון בשאלה האם התביעה תדחה. כך לסיכום, אם התובע הזדרז וביקש למחוק את התביעה, סביר שזו תמחק מבלי לדון בשאלה האם עליה להדחות. בשלב זה, יש זכות לנתבע לדרוש כי יפסקו לטובתו הוצאות זאת בשים לב לכך שנאלץ להתגונן. בבקשה כזו יש מקום להדגיש את העובדה שהתביעה נמחקת ולא נדחית. בברכה, גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות