אילנית

זכויות לאחר פציעה קשה

בן הזוג שלי נפצע קשה לאחר מעשה תקיפה. הוא לא כ"כ יכול לתקשר כיום. האם עדיין יש לי זכות לראות את כל חומר החקירה ולהביע דעתי לגבי העונש אמור לקבל התוקף?

ניר יסלוביץ,עו"ד

ראשית כל אינך מוגדרת כקורבן עבירה מאחר והחוק קובע כי קורבן עבירה הינו " מי שנפגע במישרין בעבירה, וכן בן משפחה של מי שהעבירה גרמה למותו". בכל אופן לקורבן עבירה ו/או לבן זוגו יש זכות לקבל עותק מכתב האישום ולא מחומר החקירה כולו. כמובן, שהזכות להביע עמדה שמורה לנפגע העבירה עצמו וזאת אלא אם כן הנפגע נפטר ואז בן זוגו מוגדר כנפגע עבירה. מאחל לבן זוגך בריאות והחלמה מהירה. בהצלחה, ניר יסלוביץ,עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נפגעי עבירה