אדם כהן

קביעת שיעור ריבית בהחזרת נכס בדמי מפתח

שלום, אני מקווה שתוכל לענות לי. אם עיריה בישראל היתה אמורה להעביר לי תשלום בגין העברת נכס בדמי מפתח (שהיה בבעלות העיריה) והיא אחרה בתשלום במשך 22 ימים. בהנחה ובהסכם אין סעיף שמסדיר את גובה הריבית על האיחור - לאיזה ריבית עליי לחשב את הסכום שמגיע לי? ריבית פיגורים צמודה, ריבית שקלית או ריבית צמודה? תודה! אדם

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, לעניות דעתי, במצב זה יחול ס' 11 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א - 1970, דהיינו לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה תשכ"א -1961. במקרה זה יש השלכה לחישוב הריבית על פי חוק פסיקת ריבית אם הסכם החזרת המושכר לבעל הבית כנגד תשלום דמי מפתח אושר על ידי בית הדין לשכירות וקיבל תוקף של פסק דין. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד