שרון א

שאלה לגבי הלוואה דמי מפתח

שלום, אני מתגורר בדירת דמי מפתח. באיזה בנק ניתן לשעבד דירה בדמי מפתח כדי לקבל הלוואה? האם הבנק ידרוש בטחונות נוספים מלבד השיעבוד? בתודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד לא ניתן לשעבד את הדירה כי הבעלות בדירה אינה שלך. לדייר המוגן יש זכות פוטנציאלית לקבל "דמי מפתח" במקרה של העברת הזכויות לדייר אחר או במקרה של החזרת המושכר בהסכמה לבעל הבית. זוהי זכות חוזית פוטנציאלית עתידית - לא נראה לי שיש גוף שיסכים להעניק הלוואה כנגד שעבוד זכות כזו. בברכה, נאוה מורי, עו"ד